Comisia Europeană: ”Am înțeles din presă că autoritățile române au lansat o investigație penală”

232
1 minut de lectură

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a reacționat joi față de dosarul înregistrat la secția de investigare a magistraților împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans și a comisarului european pe Justiție Vera Jourova.

Am înțeles din presă că autoritățile române au lansat o investigație penală. Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităților române că toți oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdicția Curții de Justiție a Uniunii Europene, autoritățile naționale nu au nicio jurisdicție în acest caz. Toți oficialii europeni sunt acoperiți de protocolul privind imunitățile și privilegiile, atașat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Dați-mi voie să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de statrea statului de drept din România, în general”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) a înregistrat miercuri plângerea unei publicații din România împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a comisarului european pentru Justiție, Vera Jourova, a șefei reprezentanței Comisiei Europene la București, Angela Cristea, și a procurorului general al României, Augustin Lazăr, pentru constituire de grup infracțional organizat (GIO).

În opinia publicației care a făcut plângerea, cei patru ar fi comis abuz în serviciu, fals intelectual și comunicare de informații false prin falsificarea raportului MCV.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele