Compania de petrol a Venezuelei își mută conturile în Rusia

Gazprombank neagă

39

Compania de petrol a Venezuelei, PDVSA, deţinută în totalitate de stat, le cere clienţilor să depună veniturile din vânzările de petrol într-un cont deschis recent la Gazprombank AO, o bancă din Rusia, informează agențiile străine, preluate de Mediafax.

„Vrem să vă informăm oficial despre noi instrucţiuni bancare pentru a efectua plăţi în dolari americani sau în euro”, a scris Fernando De Quintal, vicepreşedintele financiar al PDVSA, într-o scrisoare din 8 februarie.

De asemenea, PDVSA a început, să-şi preseze partenerii săi străini care deţin participaţii în joint venture-urile din regiunea Orinoco Belt să decidă oficial dacă-și vor continua proiectele. Printre parteneri sunt norvegienii de la Equinor, americanii de la Chevron Corp şi francezii de la Total.

Decizia PDVSA a fost luată pe fondul sancțiunilor impuse de Statele Unite lui Nicolas Maduro, căruia SUA vor să îi limiteze accesul la veniturile companiilor petroliere.

Gazprombank neagă că s-ar fi deschis conturi noi pentru PDVSA

„Subliniem că nu au fost deschise conturi noi, iar banca nu intenționează să deschidă conturi noi (pentru PDVSA – n.r. )”, au declarat, duminică, reprezentanții Gazprombank.

În schimb, banca din Rusia a recunoscut că PDVSA are de mai mulţi ani deschis un cont.

Guaido a fost recunoscut oficial preşedinte al Venezuelei de mai multe ţări, printre care SUA şi mai multe state din Uniunea Europeană, inclusiv România. De asemenea, liderii UE şi-au încurajat statele membre să îl recunoască pe Guaido preşedinte interimar până când au loc noi alegeri.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele