Companiile aeriene internaţionale se aşteaptă să piardă aproape 30 de miliarde de dolari anul acesta

108
1 minut de lectură
Sursa foto: Twitter

Emirates Group, una din cele mai mari companii aeriene din lume, încurajează personalul să îşi ia concediu, iar motivul principal este cererea scăzută de călătorii cauzată de coronavirus, conform Mediafax, care citează Bloomberg.

Într-un e-mail intern văzut de sursa citată scrie că se observă o “încetinire a afacerilor şi o nevoie de flexibilitate în modul de lucru”. În plus, angajaţii sunt rugaţi să ia în considerare un viitor concediu neplătit sau plătit sub salariul normal.

Emirates a anulat o mare parte din zborurile către China şi a suspendat operaţiunile către Iran, epicentre ale coronavirusului.

Nici alte companii nu stau bine la acest capitol. Turkish Airlines a suspendat toate cursele spre Italia, în timp ce operatorul american United Airlines oferă piloţilor o lună de concediu cu plată redusă din cauza anulării zborurilor.

Totodată, United a suspendat toate zborurile pe ruta New York – Milano după ce Departamentul american de stat a ridicat alerta de călătorie spre nordul Italiei.

Companiile aeriene internaţionale sunt aşteptate să piardă aproape 30 de miliarde de dolari în venituri anul acesta din cauza scăderii cererilor de zbor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele