Congresul SUA cere informații de la Deutsche Bank despre legăturile cu Donald Trump

66
2 minute de lectură

Două comisii din Camera Reprezentanților de la Washington au solicitat informații de la Deutsche Bank despre legăturile instituției financiare cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat banca germană, citată de CNBC.

„Banca a primit o solicitare de la comisiile pentru Informații și pentru Servicii financiare din Camera Reprezentanților“, a anunțat ieri Deutsche Bank.

Instituția financiară germană a precizat că va lucra împreună cu cele două comisii pentru a „stabili cel mai bun și adecvat mod de a le ajuta să-și îndeplinească funcțiile oficiale de supraveghere“.

Casa Albă a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Potrivit unor documente financiare din ultimii ani, Deutsche Bank i-ar fi acordat lui Trump credite de miliarde de dolari, liderul de la Casa Albă având datorii de cel puțin 130 de milioane de dolari către banca germană.

În 2017, mai mulți congresmeni democraţi i-au trimis o scrisoare directorului filialei din SUA a Deutsche Bank, John Cryan, în care au cerut informaţii despre credite primite de Donald Trump pentru afacerile imobiliare, încercând, între altele, să afle dacă acestea au fost garantate de Administraţia Rusiei.

Banca a explicat la data respectivă că legislația privind confidențialitatea nu permite dezvăluirea unor astfel de informații fără o solicitare oficială din partea Congresului SUA, iar republicanii, care în acel moment controlau ambele camere al Legislativului american, au refuzat să aprobe trimiterea unei solicitări oficiale.

Pe de altă parte, Roger Stone, un aliat important al președintelui Trump, se confruntă cu șapte capete de acuzare în cadrul anchetei cu privire la alegerile prezidențiale din 2016, informează BBC. Stone a fost pus oficial sub acuzare la solicitarea procurorului special Robert Mueller, care coordonează ancheta în acest caz.

Printre capetele de acuzare cu care se confruntă consultantul politic se numără obstrucționarea unei anchete oficiale, fals în declarații și influențarea martorului.

Roger Stoner a fost arestat astăzi în urma unui raid al FBI la locuința acestuia din Florida.

Inculpatul urmează să fie adus vineri la o instanță din Fort Lauderdale, Florida, potrivit lui Peter Carr, purtător de cuvânt al lui Mueller.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele