Contestarea lui Dragnea ia amploare în PSD. Lider județean: Am primit un semnal și trebuie să luăm act de el

135
3 minute de lectură

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spune că semnalul dat de alegerile de duminică este unul foarte clar „și trebuie să luăm act de el”. Liderul bistrițean susține că rezultatul este slab și nu se aștepta la el.

„Este un rezultat slab, la care nu mă așteptam. Mă așteptam la un rezultat în jurul a 30% care, de asemenea, nu era un rezultat foarte bun pentru noi, dar 25% e un rezultat slab pentru PSD și sper ca fiecare dintre cei care au de învățat din ceea ce ne-au transmis cetățenii să o facă”, a spus Emil Radu Moldovan, citat de Mediafax.

Întrebat despre eventuale demisii la nivelul conducerii PSD, Moldovan a spus că rezultatul „este prea fierbinte pentru a avea o decizie”.

„Ceea ce este foarte clar pentru mine este că am primit un semnal foarte clar, pe care vom vedea cum arată și la nivelul județul Bistrița-Năsăud și trebuie să luăm act de el. Cetățenii știu de fiecare dată cel mai bine ce își doresc și fiecare dintre noi trebuie să învățăm din acest rezultat”, a afirmat președintele PSD Bistrița-Năsăud.

În opinia acestuia, prezența spectaculoasă este un lucru foarte bun pentru democrația din România.

„Când oamenii reîncep să devină interesați de politică, de alegeri, este un lucru bun. Dacă pentru mine s-a întâmplat un lucru bun, acesta este, din punctul meu de vedere cel mai pozitiv lucru – numărul mare de alegători care s-au prezentat la urne. Cred că cel puțin în municipiul Bistrița, în permanență au fost oameni la secția de votare. Noi vorbim în momentul de față de o prezență de aproape 50% din cei înscriși în listele, însă dacă îi calculăm pe cei 4 milioane plecați o să vedeți că prezența este de 80%, nu de 50%. Comparația trebuie făcută aici, că România a ajuns fruntașă în țările europene cu prezența la vot lucru care pe mine mă bucură pentru că este un lucru foarte bun”, a conchis Moldovan.

Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat, duminică seara, la ieșirea din sediul PSD, că i-a cerut personal demisia lui Liviu Dragnea, iar acesta i-a răspuns că o să se mai gândească. În opinia liderului PSD Vrancea, ar trebui convocat în zilele următoare un CEx pentru a discuta rezultatele alegerilor.

De asemenea, Marian Oprișan a declarat că ceea ce spune Liviu Dragnea, după estimările rezultatelor la alegerile europarlamentare, de 25%, “nu mai interesează pe nimeni”. El a precizat că în acest moment “luxul și prostia se plătesc”.

Citiți și: Se cere capul lui Dragnea. Oprișan: E istorie. Andronescu: Cred că va pleca. Primar: Demisia!!!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele