Coreea de Sud: măsuri urgente pentru combaterea poluării aerului

164
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Coreea de Sud își va închide timp de trei luni, iarna aceasta, un sfert din centralele electrice pe bază de cărbune, într-un efort de a reduce poluarea aerului.

Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei a anunțat joi că între opt și 15 generatoare vor fi închise în intervalul 1 decembrie – 29 februarie, restul continuând să opereze la 80% din capacitate, informează CNN.

Coreea de Sud are 13 centrale electrice pe bază de cărbuni, fiecare centrală putând fi dotată cu mai multe generatoare. Este pentru prima oară când Coreea de Sud va închide o parte dintre aceste generatoare pe timpul iernii, când cererea de energie electrică este la cota cea mai ridicată. Ministerul estimează că măsura va reduce emisiile de praf microscopic cu 44% comparativ cu anul precedent.

Poluarea aerului este o problemă gravă în Coreea de Sud. În martie, Guvernul a declarat poluarea un „dezastru social“ și a propus o serie de legi de natură să combată această problemă, după ce șapte cetățeni au fost depistați cu o concentrație-record de PM 2.5 — particule microscopice mai mici de 2,5 microni. Aceste particule sunt extrem de periculoase pentru că, fiind atât de mici, pot trece din plămâni spre alte organe.

Calitatea aerului în Coreea de Sud este printre cele mai proaste din țările membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele