Cotroceni: Banii din proiectul de buget nu asigură necesarul plății tuturor pensiilor

1 minut de lectură

Consilierul prezidențial pe probleme economice Cosmin Marinescu a explicat vienri de ce președintele Iohannis a retrimis proiectul legii bugetului la reexaminare, în parlament.

Banii alocați în proiectul legii de buget pe 2019 nu asigură necesarul plății tuturor pensiilor, spune Marinescu.

”Din calculele făcute pe baza informațiilor disponibile rezultă că este nevoie de 69,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu 1,4 mld lei mai mult decât cheltuielile bugetate”, a declarat consilierul prezidențial.

El a cerut guvernului să refacă bugetul astfel încât să fie prinse toate sumele necesare plății integrale a pensiilor în 2019.

”Există și alte cheltuieli susceptibile de subestimare, de exemplu bugetul alocat contribuției României la UE”, a mai spus Marinescu.

” Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii ani este PSD. Cel mai slab guvern din istoria postdecembristă, un guvern pesedist al imposturii și incompetenței, a croit un buget pe măsura sa. Voi retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat pe 2019 cu un mesaj simplu: faceți un buget sănătos pentru România!”, a scris președintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook înainte de a retrimite legea bugetului la parlament.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele