Facebook va combate dezinformările privind vaccinurile

24
1 minut de lectură

Facebook, cel mai mare site de social media din lume, va lua măsuri împotriva campaniilor antivaccinări. Compania va reduce ratingul grupurilor sau paginilor care diseminează informații false cu privire la vaccinuri, în secțiunile de căutare și de News Feed, a anunțat săptămâna aceasta un reprezentat al companiei, citat de CNN.

„Aceste grupuri și pagini nu vor fi incluse în recomandările secțiunii de căutare“, a spus Monika Bicket, vicepreședintele Facebook pentru managementul politicii globale, prin intermediul unui comunicat. În plus, toate reclamele ce vor include informații false cu privire la vaccinuri vor fi respinse, iar încercările repetate de a promova acest tip de conținut vor rezulta în blocări de conturi.

Pe de altă parte, Facebook nu va restricționa conturile personale care postează acest tip de informații.

Potrivit oficialului Facebook, compania „analizează de asemenea modalități de a pune la dispoziție informații educative cu privire la vaccinuri“, eventual chiar prin adăugarea conținutului educativ la postări ce includ informații false.

Aproximativ jumătate dintre adolescenții americani folosesc siteul de social media, iar numărul americanilor de peste 65 de ani prezenți pe Facebook s-a dublat ajungând la 41% față de 2012, potrivit cifrelor furnizate de platforma de management social media Hootsuite.

Deciziile companiei vor viza și paginile Instagram, platformă ce aparține Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele