Viktor Orban ia în calcul retragerea Fidesz din Partidul Popular European

29
1 minut de lectură

Premierul ungar, Viktor Orban (foto), a declarat că formațiunea politică Fidesz ar putea să se retragă din Partidul Popular European (PPE), pe fondul unei dispute generate de lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Executivului UE, Jean-Claude Juncker, relatează The Guardian.

Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a cerut marți ca partidul lui Orban, Fidesz, să înlăture panourile prin care este atacat Jean-Claude Juncker.

Orban a declarat astăzi pentru postul public de radio că ar prefera să reformeze PPE și că ar transforma grupul într-o platformă anti-imigranți. Premierul a mai spus că ia în considerare și retragerea din PPE, ai cărui membri se vor reuni la 20 martie pentru a dezbate problema.

„Dezbaterea s-ar putea încheia cu Fidesz, care ar putea realiza că nu își are locul în Partidul Popular European. Dacă trebuie să începem ceva noi, atunci este evident că primul loc unde vom ține discuțiile va fi în Polonia“, a declarat Orban.

Partidul aflat la Guvernare în Polonia, Lege și Justiție (PiS), nu face parte din PPE.

Varșovia și Budapesta au convenit anterior să blocheze sancțiunile împotriva oricărui membru UE din Europa de Est.

Liderul PiS, Jarosław Kaczyński și Orban s-au întâlnit cu mai multe ocazii, pentru a discuta despre relațiile cu Bruxelles. Orban a informat recent că premierul polonez Mateusz Morawiecki va efectua o vizită în Ungaria la 15 martie, cu ocazia zilei naționale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele