Uniunea Europeană va lua măsuri, dacă SUA impun tarife suplimentare

1 minut de lectură

Uniunea Europeană dorește să evite un război comercial cu Statele Unite, dar este pregătită să ia măsuri, dacă Administrația de la Washington decide să impună tarife suplimentare la importurile auto din Europa, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, citat de Mediafax.

„Cred că războaiele nu sunt în general o idee bună, nici cele comerciale, deoarece la final, toată lumea are de pierdut“, a declarat Altmaier.

„Așadar, scopul și interesul nostru este să evităm acest război comercial“, a adăugat ministrul Economiei, menționând că Uniunea Europeană dorește să rezolve disputa cu Statele Unite prin aprobarea unor taxe vamale mai mici.

Dacă Administrația de la Washington decide să impună tarife suplimentare, Bruxellesul va răspunde prin propriile măsuri. Statele Unite au avertizat recent Uniunea Europeană că ar putea impune tarife suplimentare importurilor auto din Europa.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele