Mii de bulgari îi cer iertare Codruței Kovesi pentru votul dat de Bulgaria împotriva ei

176
2 minute de lectură

Un grup de susținători din Bulgaria îi cer ietare Laurei Codruța Kovesi, într-o scrisoare deschisă, pentru poziţia oficială a guvernului bulgar.

Bulgarii au votat în Consiliul Uniunii Europene reunit la nivel de ambasadori (Coreper) împotriva candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european.

 Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub urmărire penală pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea.

După patru ore de audieri, fosta șefă a DNA, a spus că nu a fost citată într-un dosar și pusă sub urmărire penală în alt dosar penal.

„Am reținut că aș fi condus un grup organizat format din procurori din DNA”, a spus Kovesi, la ieșirea de la audieri.

„Nu sunt vinovată de niciuna din actele care mi se impută. O să dovedesc că sunt nevinovată. Categoric toată această campanie are legătură cu candidatura mea la Parchetul European”, a declarat Kovesi.

Ea a spus că nu știe nici măcar dacă în acest al doilea dosar este suspectă în mod oficial, pentru că nu a avut acces la niciun document ci dora i-au fost citite acuzații potrivit cărora ar fi condus un grup infracțional organizat la DNA Ploiești.

 „Sunt niște fabulații pe care o să mă străduiesc să le demontez”, a mai spus Kovesi.

Ea spune că este vorba despre o înscenare menită a o împiedica să ocupe funcția de procuror-șef european, iar toate aceste acuzații care i se impută sunt „fabulații susținute de persoane care au probleme cu legea”.

Kovesi este favorită în cursa pentru șefia Parchetului European EPPO), după ce a obținut voturile maxime în comisiile CONT și LIBE ale parlamentului european.

Joi, Parlamentul European i-a dat votul lui Kovesi înainte de negocierile pe care le va demara cu Consiliul Uniunii Europene, după care va fi decis șeful EPPO. Informația a fost făcută publică de grupul Verzilor din Parlamentul European.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele