Nicușor Dan s-a reînscris în USR

El vrea să ajute, astfel, alianța 2020 USR-PLUS să fie admisă la europarlamentare

144
1 minut de lectură

Nicuşor Dan a semnat, joi seara, protocolul de constituire a alianţei electorale ”Alianţa 2020 USR-PLUS”, după ce s-a reînscris în Uniunea Salvaţi România ca să poată ajuta alianța să fie admisă la alegerile europarlamentare. Nicușor Dan spune că va demisiona din partid ”după ce formalităţile se vor fi terminat.”

”Trebuia să găsim soluţia. (…) A existat problema asta, riscul ca o alianţă pe care nişte oameni vor să o voteze să nu poată să candida. Singura soluţie era ca eu să cosemnez. Nu ştiu dacă nu e prea târziu, dar singura alternativă era ca eu să cosemnez. Ca să cosemnez trebuia să fiu membru de partid, pentru că altfel ar fi fost un fals. Soluţia a fost să fac o cerere de înscriere, care a fost aprobată de aseară (joi seara – n.r.) de filiala sectorului 6. Am semnat în calitate de membru şi de preşedinte înregistrat în registrul Partidelor Politice. După ce formalităţile astea de înscriere se vor fi terminat o să revin la poziţia iniţială, de independent”, a declarat deputatul Nicuşor Dan pentru Mediafax.

Biroul Electoral Central a publicat, joi, seara decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale “Alianţa 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele