Guvernul Finlandei va demisiona, după eșecul unei reforme în sănătate

137

Guvernul Finlandei, condus de premierul Juha Sipila, va demisiona astăzi, după ce implementarea unei reforme din domeniul sănătății a eșuat, a anunțat Administrația Prezidențială de la Helsinki, informează Mediafax.

Premierul Sipila i-a prezentat astăzi președintelui documentele oficiale de demisie, la ora locală 8.00 (10.00, ora României). Membrii Guvernului urmează să organizeze o conferință de presă.

„Prim-ministrul Sipila va cere demisia, deoarece reforma din domeniul sănătății nu poate fi implementată pe durata mandatului său“, a declarat Antti Kaikkonen, șeful grupului parlamentar al formaţiunii de guvernământ Partidul de Centru.

Vineri dimineață, postul de televiziune național finlandez Yle a precizat că Guvernul va anunța că a renunțat la reforma din sănătate.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele