Credite garantate de stat pentru fabricile care vor să facă materiale sanitare

45
1 minut de lectură

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut, miercuri, un anunț important pentru cei care vor să facă materiale sanitare.

„Vom pune la dispoziţie credite garantate de către stat pentru schimbarea liniilor de producție pentru companiile care doresc să facă materiale sanitare, numai că trebuie să rețină: nu este vorba doar de o simplă fabrică de confecții care ar putea să coasă acele măști sau acele combinezoane, trebuie să ne gândim și la materialul necesar de unde îl pot lua. De aceea, preferăm companii care au posibilitatea logistică să îşi aducă şi materialul”, a declarat ministrul.

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că s-a încercat scoaterea din țară a unei cantități mari de materiale sanitare: „În urma sesizării polițiștilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști menaj, 400 măști de unică folosință , 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele