CSM a dat aviz negativ cererii ministrului Toader de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general

73
1 minut de lectură

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins luni cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României.

Singurul vot împotriva avizului negativ aparține chiar ministrului Tudorel Toader, care este membru al CSM și autor al cererii de revocare a lui Augustin Lazăr.

Prevalându-se de faptul că avizul procurorilor din CSM este unul consultativ, ministrul a anunțat, deja, că nu va ține cont de avizul lor de luni.

Tudorel Toader a declanșat pe 24 octombrie procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, în baza unui raport de evaluare în 20 de puncte, în care i-a reproșat lui Lazăr probleme de comportament și de comunicare publică, de management, lipsa organizării eficiente, discursuri politice, neîndeplinirea obligațiilor de management și încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu Serviciul Român de Informații.

Ministrul i-a mai reproșat lui Lazăr și faptul că, la vremea depunerii dosarului de candidatură, acesta nu era complet, pentru că lipsea exact evalurea sa profesională.

De asemenea, Toader a mai spus că în mapa candidatului Lazăr s-ar fi aflat o ordonanță de clasare dată de el într-unul din dosarele președintelui Iohannis, din perioada în care actualul șef al statului era primar al Sibiului. Ulterior s-a demonstrat că soluția aparținea altui procuror cu același nume.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele