Cum a ajuns dl. Ghizdeanu, care nu a lucrat o singură oră în sectorul privat, să decidă pentru companiile private

228
1 minut de lectură

Într-o notă semnată în data de 19 octombrie, președintele Comisiei de Strategie și Prognoză și al Consiliului de Programare Economică, Ion Ghizdeanu, prezintă 16 argumente pentru a propune schimbarea sistemului salariului minim și, respectiv, creșterea acestuia. Astfel, salariul minim ar trebui să crească la 2.080 lei, iar pentru posturile cu studii superioare și pentru angajații cu o vechime de cel puțin 15 ani salariul minim ar trebui să fie de 2.350 lei.

Documentul include exclusiv argumente în favoarea statului sau a bugetului, fără să țină cont de vreun punct de vedere al întrprinzătorilor.

Culmea este că documentul propune în data de 19 octombrie a.c. ca măsurile să fie aplicate de la 1 noiembrie a.c. Adică, practic, peste nouă zile. Cum ar putea o companie privată o astfel de măsură fără a-i afecta bugetul? Nimeni nu se gândește la acest lucru, cu atât mai pușin dl. Ghizdeanu.

Citiți CV-ul dlui Ghizdeanu. Veți afla de acolo că în afară că a condus o serie întreagă de comitete și comisii, dl. Ghizdeanu nu a lucrat nici măcar o singură oră în sectorul privat. Dar, dl. Ghizdeanu face propuneri ca peste noapte să se modifice întregul sistem al salariului minim. Fără să se consulte cu reprezentanții sectorului privat și fără ca firmele private să se poată pregăti pentru o astfel de decizie.

Ceea ce te poate face să crezi că fie dl. Ghizdeanu scrie astfel de rapoarte după dictare, fie nu a ajuns să studieze și bugetele pe care le fac companiile private.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele