Cum a schimbat un oraş, un copil de 15 ani. “E eroina noastră”

163
3 minute de lectură

Sentimentul că Alexandra Măceşanu este o eroină este împărtăşit de un număr din ce în ce mai mare de oameni. Poate că acest sentiment ar trebui să fie însușit și de autorități, care ar trebui să acționeze în consecință. Dar, pe de altă parte din ce în ce mai mulți oameni vorbesc despre rețele de trafic de persoane.

Vom reda mai jos selecțiuni dintr-un reportaj realizat în Caracal de Mediafax:

Un domn între două vârste se declară revoltat de cele întâmplate şi spune că dacă nu se vor lua măsuri, nimeni nu se va mai putea simţi de acum înainte în siguranţă. Mai mult, el crede că Alexandra e eroina care a pus, prin curajul ei, punct unor astfel de întâmplări nefericite.

„Cred că acum trebuie să se ia nişte măsuri foarte dure, pentru că asta e una dintre crimele care s-a mediatizat foarte mult, dar, din ce se dă în presă, au fost de-a lungul timpului mai multe fete şi persoane de sex feminin care au dispărut până astăzi. Cred că acum a ieşit în evidenţă problema pentru că organele care trebuiau să se ocupe nu au răspuns prompt la… Fata aia, practic, a fost un erou. Dacă n-ar fi făcut ce a făcut, cred că individul, nenorocitul ăla, cred că ar fi continuat să facă şi în continuare ce a făcut”, crede bărbatul.

Sentimentul că Alexandra Măceşanu este o eroină e, cumva, împărtăşit de aproape toţi locuitorii din Caracal. Şi el este cel mai bine transmis de un fost cadru didactic din zonă, profesoara pensionară Natalia Galiş. Am întâlnit-o vorbind cu nişte prieteni în centrul oraşului, toţi afectaţi de întâmplările atât de mediatizate din ultimele zile.

„Pentru mine, această elevă a Liceului Mihai Viteazu este eroina întregii ţări. Nu numai a acestei localităţi, localitatea noastră. Ea este eroina! Pentru că de la ea se vor mai depista multe alte lucruri. A plătit cu viaţa ei, da, aşa este! Dar vă spun că invididul ăsta, criminalul ăsta, credeţi dumneavoastră că nu se ştia de el de Poliţia din Caracal, de Poliţia judeţeană? Da, se ştia! Era în evidenţa lor sigur! El făcea taximetrie ilegală! Cum să nu ştii tu, să nu ai în evidenţă asemenea caractere ale municipalităţii, dar eu cred că este într-o reţea de trafic de persoane, precis! Sigur! Am urmărit în permanenţă situaţia de când s-a declanşat şi mi-a plăcut de procurorul de la DIICOT Bucureşti, dar după mine este meritul fetei. N-au fost în stare să depisteze casa unde s-a întâmplat. N-am cunoscut-o pe fetiţă, că sunt la pensie, dar colegele îmi spuneau că este o elevă bună şi implicată în activităţi culturale la nivel de liceu, Şi să ştiţi că este o mare pierdere! Şi vă mai spun ceva, dacă nu era nepoata lui Cumpănaşu nu se rezolva nimic. Se punea batista pe ţambal, cum s-a pus cu cealaltă, Luiza. Probabil sunteţi informată că părinţii au început să primească şi de o parte şi de alta ameninţări. Deci este clar că el face parte dintr-o reţea foarte serioasă nu numai în Olt, şi pe Dolj”, susţine profesoara.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele