Cum ignoră francezii şi americanii regulile de protecție în plină pandemie de coronavirus

92
2 minute de lectură

Mii de parizieni au ieşit în parcuri, la socializare, în pofida recomandărilor epidemiologilor care avertizează că Franţa ar putea avea jumătate de million de decese, dacă nu se respectă regulile. În paralel, în Statele Unite, barurile au fost pline de St. Patrick. Apoi, guvernatorul le-a închis, relatează Mediafax.

Probabil cu toți știm pe câte cineva cu atitudinea „De mine nu se prinde coronavirusul“. Mult mai grav este, însă, când zeci de mii de oameni gândesc astfel. De exemplu, parizienii au avut o zi frumoasă şi au ieşit să petreacă în parcuri şi pe malul Senei. Mii de studenţi au ignorat pandemia şi recomandările medicilor.

„Avem trei săptămâni suplimentare de vacanţă. Ce să facem cu tot timpul ăsta liber? Vrem să îl folosim. Să stăm în case? Nu prea cred“, a spus o studentă, citată de France24.com.

Scenariul de coşmar pentru Franţa este de jumătate de milion de decese, în lipa măsurilor şi a izolării. Iar ministrul Sănătăţii le cere oamenilor să îşi schimbe rapid comportamentul.

„Virusul este invizibil. Se transmite rapid printre oameni şi le pune viețile în pericol. Îi implor să respecte regulile şi să se izoleze de prieteni!“, a spus ministrul francez al Sănătății.

Americanii au avut şi ei motive de petrecere. Mii de tineri au umplut barurile de Saint Patrick în statul Illinois. Acest lucru l-a deranjat profund pe guvernator, care a decis să închidă barurile şi restaurantele. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele