Cum îl lăuda Dragnea pe Vâlcov: A fost la Guvern tot timpul. Este de o valoare rară

110
3 minute de lectură

După câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă a fost un membru influent al cercului puterii de la București.

Au existat relatări, în presă, despre implicarea lui Darius Vâlcov în treburile guvernării încă înainte ca acesta să fi fost cooptat în echipa de la Palatul Victoria. La un moment dat chiar Liviu Dragnea a admis că se consulta constant cu cel considerat creierul programului de guvernare.

Dragnea și Vâlcov au avut în comun, printre altele și problemele personale din justiție. Ambii au avut condamnări, iar Vâlcov este în prezent și urmărit penal (detalii AICI).

Dar iată câteva momente-cheie care au devoalat relația specială Dragnea-Vâlcov:

Aprilie 2017. “Eu cu Darius mă întâlnesc de două-trei ori pe săptămâna, nu numai eu. A lucrat la programul de guvernare. Sper să accepte să meargă la o emisiune în zilele următoare să spună din perioada în care a lucrat la programul de guvernare și să vorbească și despre programul de guvernare. Este un om foarte bine pregătit în care eu am avut încredere, atât timp cât a fost în Guvern și am încredere în continuare în capacitatea lui economică”.

Ianuarie 2018. “Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al… din punct de vedere economic şi este cel care împreună cu mine şi cu încă doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică”.

Au fost și situații când Darius Vâlcov a pus în lumină meritele lui Liviu Dragnea în ceea ce privește guvernarea României.

De exemplu, declarația lui Vâlcov din august 2018: “Când vine o echipă, când vine un președinte și spune stop acestor înțelegeri, trebuie să-l distrugi, dacă se poate și pe el, și primul-ministru, și echipa care-l susține. Pentru că Liviu Dragnea vine și spune foarte clar că nu face aceste înțelegeri. Vreau să construiesc pentru această țară. Tăriceanu, ALDE, vin și spun noi mergem cu această construcție. Deranjăm și deranjează enorm de mult. Și numai eu știu presiunile care sunt. Poate mai știu și alții. Presiunile la care sunt supuși și președintele Dragnea, și doamna premier, și președintele Tăriceanu. Presiunile sunt enorme, de la amenințări cu moartea până la șantaj la familie până la discreditare. Eu nu, dar președintele Dragnea da”.

La fel ca Liviu Dragnea, Darius Vâlcov a lansat atacuri dure la adresa multinaționalelor și a investitorilor străini.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele