Curtea Supremă a anulat decizia BEC. USR-PLUS pot candida la europarlamentare

78

Curtea Supremă a anulat decizia Biroului Electoral Central care interzicea alianței 2020 USR şi PLUS să candideze la alegerile europarlamentare.

Înalta Curtea de Casație și Justiție a admis vineri seară contestaţia  la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutinul din luna mai a acestui an.

Decizia BEC a fost, astfel, anulată.

„Au încercat să ne oprească și am învins. Este prima victorie din această campanie. Și nu este doar victoria noastră, a Alianței, este victoria tuturor celor care își doresc să trăiască într-o țară civilizată, în care legea este aceeași pentru toți. Ne întoarcem în stradă, la semnături”,  a comentat președintele USR, Dan Barna.

S-a făcut dreptate. Vom merge în alegeri și vom învinge, pentru că electoratul are nevoie de o alternativă reală. Am văzut împreună ce înseamnă birocrația și România nefuncțională. Misiunea noastră este să schimbăm această stare pentru că românii ne-o cer. Vom lupta și ne vom dedica total. Mulțumim tuturor celor care cred în democrație și în România europeană. Avem cu ce ne mândri și acum avem cu cine vota”, a spus și președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă, joi, de Biroul Electoral Central.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele