Curtea Supremă a SUA a avizat noua măsură a Administrației Trump referitoare la migrație

21
2 minute de lectură

Curtea Supremă a Statelor Unite a avizat noua măsură a Administrației Donald Trump care le va permite autorităților să respingă cererile de azil ale imigranților care provin din America Centrală și se află acum la granița SUA cu Mexicul, relatează Mediafax.

Curtea a decis că această nouă prevedere legală, care îi obligă pe cei mai mulți dintre migranții care doresc azil în Statele Unite să solicite acest statut mai întâi în țările pe care le-au traversat înainte de a ajunge în SUA, poate intra în vigoare, chiar dacă este contestată în instanță.

Noul regulament îi va împiedica, practic, pe cei care doresc să obțină azil să aplice pentru acest statut la granița de sud a Statelor Unite și reprezintă cea mai recentă măsură luată de Administrația Trump în cadrul campaniei sale de reducere a imigrației.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) și alte organizații au contestat această prevedere legală în instanță, argumentând că încalcă legislația americană referitoare la imigrație și au acuzat Administrația de la Washington că nu a urmat procedurile legale în privința acestei măsuri anti-imigrație.

Totuși, decizia Curții Supreme va permite ca măsura să fie aplicată doar până când instanțele de judecată vor hotărî dacă aceasta îndeplinește sau nu criteriile de legalitate necesare. „Aceasta este o măsură temporară, sperăm că vom câștiga în cele din urmă. Viețile a mii de familii sunt în joc“, a spus Lee Gelernt, avocatul care a reprezentat ACLU în acest caz.

Administrația Donald Trump a emis acest ordin într-o încercare de a reduce numărul tot mai mare de migranți din America Latină care traversează Mexicul și solicită azil la granița de sud a Statelor Unite. Măsura ar bloca, practic, cererile de azil ale tuturor migranților din țări precum El Salvador, Honduras sau Guatemala, întrucât aceștia sunt nevoiți să treacă prin Mexic înainte de a ajunge în Statele Unite. Noile măsuri privind imigrația nu se aplică, însă, și cetățenilor mexicani.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele