Curtea Supremă din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido

31
1 minut de lectură

Curtea Supremă de Justiție din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziției și președinte interimar autoproclamat, interzicându-i să părăsească țara și blocându-i conturile bancare, până la finalizarea investigației, informează BBC.

Curtea Supremă a deschis o anchetă preliminară în ceea ce îl privește pe Juan Guaido, la cererea procurorului general Tarek Saab. Președintele interimar este acuzat că a ajutat alte țări să intervină în problemele interne din Venezuela.

Având în vedere că este președintele Adunării Naționale din Venezuela, Juan Guaido beneficiază de imunitate, în afara cazului în care investigația este ordonată de Curtea Supremă. Cei 32 de membri ai Curții îi sunt loiali președintelui de stânga, Nicolas Maduro, acuzat la rândul său de Guaido de fraudarea alegerilor.

Președintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar.

Statele Unite, Canada, majoritatea statelor din America Latină și a țărilor membre UE și-au manifestat susținerea pentru Guaido. Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile internaționale pentru organizarea unor noi alegeri.

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise în urma protestelor recente din Venezuela, 26 dintre acestea fiind împușcate de către forțele pro-guvernamentale, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele