Cutremur de mică adâncime cu magnitudinea de 5,8 grade, în sud-vestul Turciei

1 minut de lectură

Un seism de mică adâncime cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs astăzi în sud-vestul Turciei, în apropierea orașului Denizli, anunţă Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Epicentrul seismului a fost localizat la 16 kilometri sud de localitatea Acıpayam, la 61 de kilometri sud-est de oraşul Denizli, și la 236 de kilometri sud-est de Izmir, al treilea oraș ca mărime din Turcia.

Cutremurul s-a produs miercuri, la ora locală 09:34 (ora României, 08:34), la adâncimea de 27 de kilometri, relatează Mediafax.

Două replici, de 4,8 și 4,5 grade, s-au înregistrat la scurt timp după seism, informează cotidianul Daily Sabah, citând autoritățile turce.

Momentan nu au fost raportate victime, însă unele clădiri din lemn au fost avariate, a declarat Hulusi Şevkan, primarul localității Acıpayam.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele