Dacian Cioloș spune că Dragnea s-a folosit de guvernul tehnocrat pentru a-și reface imaginea

67
4 minute de lectură

Președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat, luni, într-o emisiune la Realitatea TV că în perioada guvernării tehnocrate nu a existat deloc o coabitare cu Liviu Dragnea, guvernul său fiind validat în Parlament. Fostul premier a precizat că liderului PSD i-a convenit să stea în Opoziție și „să-și lingă rănile”.

„… ne-a deranjat când a aruncat în aer bugetul României, cu toate pensiile speciale puse acolo… Nu putem spune că nu ne-a deranjat. Toate petardele pe care le-a aruncat atunci. Toată presiunea mediatică pe care a făcut-o și cu campania vânduți străinilor și lui Soros, asta nu a fost deloc coabitare. Dar lui Dragnea i-a convenit să stea în Opoziție, să își lingă rănile. Probabil că ar fi fost bine să fie forțate în 2015 alegeri anticipate. Nu a fost deloc coabitare. Noi am fost un Guvern care a fost validat de Parlament, de votul unei majorități parlamentare, pentru un an de zile, într-un an electoral. Asta am și făcut. Am guvernat ca să lăsăm România cu o creștere economică consistentă”, a afirmat Dacian Cioloș, întrebat care a fost cheia comunicării cu Liviu Dragnea, de ce nu a fost deranjat Guvernul tehnocrat de către liderul PSD.

„Acum cerem votul românilor pentru un program politic, pentru o alternativă politică pentru construcția României. Programul nostru politic va fi pentru o perioadă de 8-10 ani, în varianta acestei alianțe dacă românii ne vor oferi această susținere”, a completat Cioloș, citat de Mediafax.

Dacian Cioloș a fost premier în perioada 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017

Acesta deschide lista candidaților la alegerile europarlamentare pentru alianța USR-PLUS. Lista comună a alianței USR-PLUS are un total de 43 de candidați.

Președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat că este utilă organizarea referendumului pe justiție odată cu alegerile europarlamentare, în data de 26 mai, precizând că partidul său are o echipă care lucrează la întrebarea pentru consultarea populară.

„Este utilă organizarea referendumul și e un bun moment să se întâmple odată cu alegerile europarlamentare. Noi îl așteptăm de doi ani de zile. E o ocazie foarte bună ca românii să spună, așa cum spun și partenerii noștri europeni că nu vrem o țară coruptă, condusă de oameni corupți, ci o justiție liberală. De asta e oportun să fie în aceeași zi cu alegerile pentru că statul de drept și libertatea sunt valori europene”, a afirmat Dacian Cioloș, la Realitatea TV.

„Întrebarea la referendum ar trebui să permită românilor să spună că nu mai vor hoți și condamnați la conducerea statului. Eu cred că putem găsi soluții. Avem și noi un grup care lucrează la propuneri de întrebări, dar presupun că și președintele are o echipă care lucrează la acest lucru. Eu cred că pot fi găsite formule pentru ca românii să răspundă la acest lucru”, a completat Cioloș.

Fostul premier a mai spus că că liderul PSD Liviu Dragnea are o urgență să scape de justiție, fapt pentru care a luat ostatic Guvernul, care legiferează prin ordonanțe.

„Există o urgență pentru domnul Dragnea să scape de justiție. Asta e urgența pe care o vedem de doi ani încoace și explică faptul că o majoritate parlamentară nu legiferează prin Parlament, ci prin decizia Guvernului. Dau OUG pe bandă rulantă pentru că e mult mai confortabil să pui cuțitul la gât miniștrilor și să guvernezi așa. Domnul Dragnea a luat ostatic instituțiile statului, acum pe cele Guvernului”.

Joia trecută, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca un referendum pe probleme din justiție în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. De asemenea, șeful statului a anunțat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum pentru a-l face “mai eficient și mai puternic”.

Președintele României încă nu a prezentat întrebarea pe care o va pune la referendum.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele