Dan Barna ar putea fi supus unui vot de încredere în USR

13
2 minute de lectură
Dan Barna/Agerpres

Dan Barna le-a transmis liderilor de organizații din USR că este dispus să solicite un vot de încredere în cadrul formațiunii și să consulte toți membrii de partid, printr-un vot electronic, au declarat surse pentru Mediafax.

La discuțiile de la videoconferința de luni seara între Dan Barna și liderii organizațiilor USR au fost reproșuri la adresa vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu și a șefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidențiale și a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat sursele citate de Mediafax.

Biroul Național al USR se va întruni miercuri. Printre subiectele abordate va fi și cel al reconfirmării lui Dan Barna la conducerea formațiunii, dar încă nu a fost stabilită o dată pentru votul electronic.

Cosette Chichirău și Tudor Benga ar fi printre cei care i-au cerut demisia lui Dan Barna de la șefia partidului.

Nemulțumiri în cadrul formațiunii au fost încă din seara alegerilor, când Dan Barna s-a clasat pe locul al treilea la scrutinul de duminică, după Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Cosette Chichirău a contestat strategia de campanie a USR. Ea a spus că Dan Barna nu ar fi trebuit să o atace pe Viorica Dăncilă, ci să arate de ce este un mai bun candidat decât Klaus Iohannis.

„A fost o eroare strategică, noi trebuia să ne batem pentru acea treime de electorat care se suprapunea cu electoratul lui Klaus Iohannis și strategia a ales să nu facem asta. Cumva, noi ne-am bătut cu Dăncilă, nu cu Iohannis”, a explicat liderul USR Iași, Cosette Chichirău, luni seara la Digi24.

În replică, Dan Barna a afirmat că strategia de campanie i-a aparținut.

„O strategie în care l-am fi atacat pe președintele Klaus Iohannis ar fi fost o strategie care făcea mai prost. Dar asta va fi greu să putem măsura”, a explicat Barna, la Digi 24.

Întrebat despre un posibil Congres al USR, Barna a spus că nu se agață de funcție.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele