Dăncilă anunță ședință CEX pentru marți și declară că nu va demisiona din Guvern

43
2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că a convocat Biroul Permanent Național și Comitetul Executiv, pentru ziua de marți, pentru a stabili pașii de urmat, menționând că nu va demisiona de la Guvern, potrivit Mediafax.

“Am convocat o parte din liderii PSD din miniștri guvernului pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD. Indiferent de sentimentele față de Liviu Dragnea vă dați seama că pentru PSD condamnarea președintelui în funcție reprezintă un moment dificil așa cum a reprezentat pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană cât și pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de dumnealui și de familia sa, evident este un moment dificil. Vreau să precizez că nu vom comenta în nici un fel decizia instanței de judecată pronunțată astăzi (luni – n.r.)”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă la sediul PSD.

Premierul spune că nu va demisiona.

“Vreau să precizez faptul că suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, așa vom face și de acum în colo, mâine am convocat Biroul Permanent Național la ora 11:00, CEX la ora 18:00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greșit, care sunt pașii pe care trebuie să îi facem și cum putem acționa în perioada următoare, într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea PSD. Vreau să vă asigur de faptul că nu îmi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora, vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, ne dăm seama că este importantă stabilitatea țării, este important că încă deținem președinția rotativă a Consiliului UE”, a mai spus Dăncilă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Mașina în care se află Liviu Dragnea, însoțit de doi polițiști, a ajuns, luni, la Penitenciarul Rahova.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele