Dăncilă: “Avocatul Poporului este al celor de la ALDE”

17
1 minut de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, în cadrul ședinței coaliției de guvernare de luni, a fost stabilit ca propunerea pentru funcția de Avocat al Poporului să revină ALDE, precizând că nu au fost discuții pe marginea numelui persoanei, informează Mediafax.

„Avocatul Poporului este al celor de la ALDE”, a declarat, Viorica Dăncilă, luni, la finalul reuniunii coaliției PSD-ALDE, la Parlament.

De asemenea, întrebată dacă Mugur Isărescu are susținerea pentru un nou mandat la conducerea BNR, premierul a răspuns: „Vom discuta despre acest lucru, am discutat despre numărul de locuri, despre ponderea pe care o are fiecare partid, numărul de locuri în cadrul BNR în funcție cu numărul de locuri din Parlamentul României”.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au avut în discuție, pe ordinea de zi a ședinței de luni, o notă privind procedura de numire a membrilor Consiliului de admnistrație a Băncii Naționale a României, precum și o notă privind procedura de numire a membrilor Consiliului fiscal.

Victor Ciorbea ocupă în prezent funcția de Avocat al Poporului.

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

Citiți și: INTERVIU | Ciorbea, gata de un nou mandat: Nu mă simt vinovat cu nimic. Eu nu cer milă/ Ce zice de #Rezist

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele