Dăncilă, chemată în parlament pentru ordonanța lăcomiei: au apărut multe manipulări

54
2 minute de lectură

Chemată în parlament, la dezbaterea “Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”, la solicitarea PNL, premierul Viorica Dăncilă a spus de la microfonul plenului Camerei Deputaților că aceste taxe nu au fost inventate de România şi că solicitările opoziţiei sunt ”nefondate”. Ea spune că Ordonanța 114, supranumită ”a lăcomiei”, ar conține, de fapt, un set de măsuri de stimulare a dezvoltării economice, prin creşterea nivelului de investiţii, prin susţinerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetăţeni

“Din prima zi a mandatului am spus că voi veni în faţa dvs de fiecare dată când va fi nevoie pentru a prezenta activitatea desfăşurată de Guvern, Parlamentul reprezentând esenţa democraţiei. Motivul îl reprezintă OUG 114. Deşi solicitarea Opoziţiei cu privire la acest act normativ are în vedere doar opiniile nefondate exprimate în spaţiul public cu privire la anumite prevederi ale acestei ordonanţe, şi nu la textul în ansamblul său, consider că prezentarea măsurilor luate prin acest act normativ este binevenită. Pentru că au apărut multe manipulări şi românii au dreptul să ştie adevărul. Actul normativ conţine un set de măsuri ce au în vedere stimularea dezvoltării economiei, prin creşterea nivelului de investiţii şi prin susţinerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetăţeni. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe ţări din Uniunea Europeană”, a spus Viorica Dăncilă de la tribuna parlamentului.

“Dumneavoastră vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble faţă de restul cetăţenilor din UE? (…) Deranjează pe cineva că noi gândim româneşte? Prin Ordonanţa 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construcţia de şcoli, spitale şi autostrăzi. (…) Abrogarea ar însemna anularea creşterilor de venituri, investiţii şi facilităţi”, a întrebat Dăncilă.

Parlamentarii PNL au purtat banderole albe, din solidaritate cu magistrații care protestează împotriva modificării legilor justiției prin altă ordonanță de urgență promovată de ministrul Tudorel Toader și adoptată de govern în urmă cu două săptămâni.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele