Dăncilă, discuții cu Ursula von der Leyen despre reprezentantul României în Comisia Europeană

103
1 minut de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, luni, la telefon cu președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Șeful Executivului i-a transmis că România dorește, în cadrul Colegiului Comisarilor, un portofoliu consistent care să reflecte expertiza țării noastră.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut pe 29 iulie, o convorbire telefonică cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene și a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului. De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie și un pilon vital în arhitectura instituțională a Uniunii Europene”, a informat Guvernul, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Referindu-se la formarea viitoarei Comisii Europene, premierul „a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României, precum și contribuția țării noastre la consolidarea și dezvoltarea agendei europene, dovedită inclusiv prin exercitarea cu succes a mandatului României la Președinția Consiliului UE”, adaugă sursa citată.

Președintele ales al Comisiei Europene a adresat felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele obținute de România la Președinția Consiliului UE.

Șeful Executivului și președintele ales al Comisiei Europene au convenit continuarea dialogului, atât în cadrul unei vizite la Bruxelles a premierului Viorica Dăncilă, cât si al unei vizite în România a Ursulei von der Leyen.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele