Dăncilă îi invită pe magistrați la discuții

2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă îi invită pe magistraţi, luni, la discuții, la sediul guvernului, după ce judecătorii şi procurorii din toată țara au anunţat că opresc temporar activitatea, după modificările făcute, prin ordonanță de urgență, la legile Justiţiei.

„Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției. Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”, anunță guvernul într-un comunicat remis presei duminică.

Judecătorii şi procurorii din șase judeţe au ieşit vineri în stradă şi au anunţat suspendarea activităţii, după ce ordonanţa de urgenţă, propusă de Tudorel Toader şi adoptată de guvern, a intrat în vigoare cu consecințe asupra organizării și funcționării magistraturii și a independenței Justiției. Judecătorii și procurorii de la șase parchete și instanțe din Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov şi Constanţa au decis să-şi suspende de luni activitatea pentru perioade cuprinse între 3 zile şi o săptămână.

Miercuri are loc Adunarea Generală a parchetelor din ţară, la care se va decide dacă se vor continua protestele și care va fi forma de organizare a acestora.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele