Magistrații în stradă. La Constanța și Cluj, activitatea instanțelor, suspendată trei zile

37

Magistrații clujeni au ieșit vineri în stradă pentru a protesta față de modificarea, prin ordonanță de urgență, a legilor justiției, abia adoptate de parlament. Ordonanța a fost promovată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

E vorba de OUG 7, emisă de guvern fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, prin care se fac modicări capitale în funcționarea și organizarea sistemului judiciar.

La Cluj protestează peste 100 de judecători și procurori cu pancarte pe care scrie „Domnule ministru, ajunge!”, „Justiție independentă”, „Stat de drept”, „Abrogați OUG neconstituțională 7″ sau „Nu există justiție independentă fără procurori independenți”.  

Proteste sunt anunțate și în București, Timișoara, Brașov și alte orașe din țară, în cursul după-amiezii.

La Constanța și Cluj s-a anunțat că activitatea instanțelor va fi oprită trei zile, de luni până miercuri. Toate cauzele se vor amâna, cu excepția celor urgente (cauze cu minori, ordine de protecție, suspendarea actelor administrative, ordonanțe președințiale).

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele