Dăncilă: Mandatul lui Iohannis este o glumă

62
7 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Urmăriţi-ne şi pe Facebook

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a precizat, miercuri seară, după ce Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că expresia „ghinion“, referitoare la casele sale, este folosită acum într-o notă glumeață, că nu a râs nimeni la această glumă, catalogând mandatul președintelui Iohannis drept „o glumă“.

„N-a râs nimeni la această glumă, cu casele, doar dumneavoastră le râdeți românilor în față. Mandatul dumneavoastră este o glumă, domnule președinte“, a replicat Viorica Dăncilă.

Replica prezidențiabilului PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, la 5 ani de la momentul în care a dat un răspuns nefericit cu privire la șansa sa de a avea mai multe case, comparativ cu alți profesori, spunând „ghinion!“ că nu a vrut să jignească pe nimeni, iar între timp expresia este folosită într-o notă glumeață.

„Acea declarație a fost interpretată, dar între timp costat că este o sintagmă folosită într-o notă glumeață. Nu a fost intenția mea, sper că nu s-a simțit nimeni jignit“, a spus Klaus Iohannis.

Dăncilă, despre conferința lui Iohannis: Am văzut c-a prins glas. Un moment de o aroganță monstruoasă

Viorica Dăncilă, a declarat, după refuzul lui Klaus Iohannis de a purta o dezbatere publică, că o confruntare de programe între candidații la alegerile prezidențiale este absolut necesară, catalogând conferința de presă „un moment de o aroganță monstruoasă“.

„Am văzut în aceasă seară că Iohannis a prins glas, am văzut probabil singura conferință de presă din mandatul său de președinte, un moment de o aorganță monstruoasă, un moment de dispreț pentru români. Am văzut cum un un președinte ne spune că singura sa realizare este că a dat jos un Guvern ales prin vot legitim (…) Pentru o țară normală, este normală să existe o dezbatere directă, o confruntare de programe între cei care cer votul românilor. În 2014, Iohannis ne spune textual că o dezbatere este absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în 5 ani de mandat cu principiile și convingerile lui dacă acum ne spune că românii nu mai merită această dezbatere“, a declarat Viorica Dăncilă.

Reacția candidatului PSD la alegerile prezidențiale vine după ce Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției“. El a mai spus că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

Dăncilă: Iohannis are ocazia să vină la o dezbatere duminică, la TVR

Viorica Dăncilă, l-a invitat pe contracandidatul său la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, la o dezbatere duminică, la TVR. Ea i-a transmis acestuia și subiectele pe care le va aborda, „un mic sprijin de îmbărbătare“.

„Eu sunt un om răbdător. Încă îl aștept pe dl. Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbatere. Am văzut că, după <<guvernul său>>, <<comisarul său>> și <<parlamentul său>> vrea și <<dezbaterea sa>>, eventual la sediul PNL cu membrii de partid. Eu îmi doresc să vină în fața tuturor românilor. Are ocazia să o facă duminica aceasta. Am primit din partea TVR o invitație pe care eu am acceptat-o. Mi se pare corect ca acest eveniment să fie organizat de televiziunea publică pentru a fi urmărit de absolut toți românii. Și pentru că și-a făcut public programul de campanie, știm că dminică nu are prevăzute evenimente“, a spus Viorica Dăncilă.

Ea i-a transmis lui Klaus Iohannis și câteva teme care să fie abordate în dezbatere.

„Eu bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum. Îi voi da un mic sprijin de îmbărbătare și îi voi da subiectele, să aibă suficient timp să pregătească niște rspunsuri ceva mai pertinente decât celebrul ”ghinion”. (…) Dolmnule președinte, iată subiectele de duminică. 1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români? 2. Cum v-ați făcut datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii dacă ați stat mai mult în vacanțe decât la muncă?“, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă, după afirmația lui Iohannis privindu-l pe Ponta: Nu Iohannis trebuie să mă aprecieze

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a precizat, miercuri seară, după ce Klaus Iohannis a afirmat că Victor Ponta a fost un politician rezonabil comparativ cu liderul PSD, că nu șeful statului trebuie să o aprecieze, ci românii.

„Klaus Iohannis face niște aprecieri pe care mulți nu le mai iau în seamă. Pe mine nu trebuie să mă aprecieze Iohannis, ci românii, pentru lucrurile pe care eu le-am făcut ca prim-ministru. Am văzut aprecierea lui Iohannis, nu a respectat deciziile CCR privind numirea miniștrilor interimari, a boicotat guvernarea, a venit cu informații false referitoare la Guvernul Dăncilă, a vorbit de o guvernare dezastruoasă. Dacă să crești salarii și pensii, să aduci economia la nivelul cel mai de sus înseamnă o guvernare dezastruoasă înseamnă că dânsul ori e de rea credință, ori nu a fost informat corect“, a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat fiind de reporteri de ce în urmă cu patru ani vorbea despre aroganța lui Victor Ponta și acum refuză o dezbatere cu Viorica Dăncilă, că fostul lider PSD era un politician rezonabil în comparație cu actualul lider social democrat. „Diferența este destul de mare l-am acuzat atunci pe Victor Ponta de comportament antidemocratic și pot să spun că, în comparație cu Dăncilă, Ponta a fost un politician rezonabil. Greu de comparat, sigur stilurile lor sunt foarte diferite. Atunci la ce m-am referit a fost la aroganță- el și-a trimis echipa de campanie peste ai mei și a venit cu pretenții nenegociabile, facem 4 dezbateri, zilele și despre ce se discută. Am acceptat totuși două dezbateri care drept să vă spun pe mine nu m-au ajutat și pe el nici atât, asta despre utilitatea electorală a unor astfel de dezbateri. Lucrurile sunt diferite, PSD s-a schimbat mult în rău de atunci și eu nu m-am schimbat mult în rău, ci în bine“, a declarat Klaus Iohannis. ■

Urmăriţi-ne şi pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele