Dăncilă: MCV „arată discriminare pentru România şi Bulgaria faţă de celelalte state membre”

64
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Botoșani, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) „arată discriminare pentru România şi Bulgaria faţă de celelalte state membre”. Ea consideră că procesul de monitorizare la care sunt supuse România şi Bulgaria trebuie fie desfiinţat, fie extins la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene (UE), transmite Agerpres.

„În momentul în care eşti membru al UE, şi ştiţi că sunt un pro-european convins, ai şi obligaţii, ai şi oportunităţi pe care trebuie să le respecţi. MCV este aplicat doar României şi Bulgariei, iar celelalte state membre nu au acest mecanism. Ori se ia o decizie prin care se implementează acest mecanism la nivelul tuturor statelor membre, şi speram ca preşedintele României să ceară un tratament egal pentru toate statele membre, ori, dacă nu, se desfiinţează şi la nivelul Bulgariei şi României şi se aplică un altfel de monitorizare”, a afirmat Dăncilă.

Totodată, Viorica Dăncilă a subliniat că Guvernul pe care îl conduce nu a intervenit în justiţie şi şi-a manifestat convingerea că în viitorul raport MCV preşedintele Klaus Iohannis este cel care va fi sancţionat.

Materialul integral poate fi citit pe Agerpres.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele