Dăncilă: Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european, o reușită pentru țara noastră

114
2 minute de lectură
Rovana Plumb deschide lista de europarlamentari a PSD
Rovana Plumb. Foto: Agerpres

Premierul Viorica Dăncilă a transmis că nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este dovada încrederii pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes mandatul, informează Mediafax.

“Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este o reușită pentru țara noastră. Este dovada și expresia încrederii pe care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat. Felicitări, Rovana Plumb!”, arată un mesaj publicat luni pe Facebook de către liderul PSD Viorica Dăncilă.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Ursula von der Leyen și-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a ținut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele