Boris Johnson, despre ieșirea din UE: Vreau să găsim un acord

53
3 minute de lectură
LONDON, ENGLAND – JULY 23: Newly elected Conservative party leader Boris Johnson poses outside the Conservative Leadership Headquarters on July 23, 2019 in London, England. After a month of hustings, campaigning and televised debates the members of the UK’s Conservative and Unionist Party have voted for Boris Johnson to be their new leader and the country’s next Prime Minister, replacing Theresa May. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Premierul britanic a declarat în cadrul unei întâlniri cu omologul său irlandez Leo Varadkar că un Brexit fără acord ar fi un eșec pentru care ambele Guverne, atât cel de la Londra cât și cel al Irlandei ar fi responsabil, potrivit Reuters și BBC, preluate de Mediafax.

Boris Johnson a declarat luni la Dublin că dorește o înțelegere pe tema Brexit pe 18 octombrie și că nu este descurajat de încercările Parlamentului de a bloca o ieșire fără acord din UE.

”Nu sunt absolut deloc descurajat de orice se va întâmpla în Parlament. Cred că ceea ce vrea poporul britanic de la noi este să ajungem la o înțelegere, să mergem mai departe și să ieșim din UE pe 31 octombrie”, a declarat Johnson.

În cadrul unei conferințe de presă comună cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Dublin, Johnson a spus că a venit cu idei pentru a rezolva problema controalelor de la frontiera cu Irlanda, dar căeste puțin probabil ca luni să se înregistreze un succes.

”Am un mesaj pe care vreau să îl împărtășesc azi cu tine, Leo, și anume că vreau să găsim un acord, vreau să ajungem la o înțelegere”, a susținut Johnson.

”Ca și tine, m-am uitat cu atenție la un Brexit fără acord, am analizat consecințele pentru ambele țări, atât pentru țara noastră cât și pentru a ta. Și da, bineînțeles, am putea să facem asata, Marea Britanie ar putea cu siguranță să treacă peste asta, dar fără îndoială că rezultatul ar fi un eșec al politicii de stat pentru care am fi cu toții responsabili”, a spus Johnson.

„Deci, de dragul afacerilor, pentru fermieri și milioane de oameni obișnuiți care se bazează pe noi să ne folosim imaginația și creativitatea pentru a termina acest lucru. Vreau să știți că aș prefera mai mult decât orice să obțin un acord”, a subliniat acesta.

Guvernul condus de Boris Johnson va suspenda Parlamentul la finalul ședinței de luni după ce va încerca să obțină din nou convocarea de alegeri anticipate, a anunțat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari pentru a fi de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele