Dăncilă: Vom veni cu amendamente la pactul propus de Iohannis

65
2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că vor exista amendamente la pactul propune de președintele Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României, informează Mediafax.

„Un alt punct discutat e referitor la pactul pentru parcursul european al României. Ne așteptam ca acest acord să relliefeze întocmai discuțiile cu toate partidele politice. Am văzut că e vorba despre un proiect, vom veni cu amendamente la acest acord astfel încât să întărim și poziția României ca stat membru și parcursul european al țării noastre. Trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublul standard, dacă avem aceleași obligații să avem și aceleași oportunități, de modul în care căutăm să găsim consens în rândul europarlamentarilor pe care îi trimitem la Bruxelles. Vorbim de modul în care România va sta la masa deciziilor, pentru a întări opinia noastră“, a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament, la finalul discuției cu Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu.

Reacția șefului Executivului vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

De asemenea, PSD a anunțat că va analiza în cadrul Comitetului Executiv Național propunerea președintelui Iohannis cu privire la acordul politic și va formula un răspuns oficial, dar susține ca documentul să conțină șapte „aspecte vitale“, printre care condamnarea protocoalelor secrete.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele