Datoria SUA a atins nivelul-record de 22.000 de miliarde de dolari

40
1 minut de lectură

Datoria externă a Statelor Unite a depășit pragul-record de 22.000 de miliarde de dolari, plasându-se la cel mai mare nivel atins vreodată, a anunțat Departamentul american al Trezoreriei, citat de CNBC.

La 20 ianuarie 2017, în momentul preluării mandatului de președinte de către Donald Trump, datoria era de 19.950 de miliarde dolari.

Datoria externă a Statelor Unite a crescut în ritm accelerat după reducerile de taxe în valoare de 1.500 de miliarde de dolari aprobate de preşedintele Donald Trump în decembrie 2017 şi în contextul aprobării de către Congres a majorării bugetului pentru apărare.

„Creșterea datoriei externe contează, pentru că va afecta viitorul economic al fiecărui american“, a comentat Michael Peterson, președintele Fundației Peter G. Peterson.

Dobânzile depășesc deja un miliard de dolari pe zi și „pe măsură ce ne împrumutăm și acumulăm și mai multe datorii, dobânzile vor crește, vor pune presiune pe economie și va fi din ce în ce mai greu să finanțăm proiecte importante pentru viitor“, a adăugat Peterson.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele