George Soros îndeamnă UE să apere valorile pe care a fost construită

1 minut de lectură

Uniunea Europeană trebuie să identifice riscurile cu care se confruntă şi să se mobilizeze pentru apărarea valorilor pe care a fost construită, altfel riscă destrămarea, comentează omul de afaceri George Soros (foto), într-un editorial publicat pe site-ul Project-Syndicate.org.

„Europa se îndreaptă în mod inconştient spre uitare, astfel că cetăţenii Europei trebuie să se trezească înainte de a fi prea târziu. Dacă nu se vor trezi, Uniunea Europeană va dispărea, aşa cum s-a întâmplat și în cazul Uniunii Sovietice, în 1991. Nici liderii noştri, nici cetăţenii de rând nu par să înţeleagă faptul că ne aflăm într-un moment revoluţionar, că seria de posibilităţi este foarte mare şi că eventualul rezultat este foarte incert“, scrie Soros, filantrop și om de afaceri miliardar american de origine ungară, criticat pentru că ar susţine mişcări de protest, inclusiv în ţări europene, informează Mediafax.

„Cei mai mulţi dintre noi ne gândim că viitorul va fi mai mult sau mai puţin asemănător cu prezentul, dar acest lucru nu se întâmplă neapărat. În viaţa mea îndelungată şi plină de evenimente, am asistat la multe perioade pe care le consider ca fiind marcate de un dezechilibru radical. Ne aflăm şi acum într-o astfel de perioadă“, subliniază George Soros în editorialul intitutal „Europa, te rog, trezeşte-te!“

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele