Decizie radicală luată de New York Times

363
Sursa: Pexels

Ediția internațională a publicației americane The New York Times nu va mai include caricaturi politice, după apariția, în urmă cu o lună, a unui desen umoristic cu Benjamin Netanyahu și Donald Trump care a fost catalogat drept antisemit, potrivit Le Figaro, preluat de Mediafax.

Reprezentanții cotidianului american au transmis că se gândesc de aproximativ un an să „alinieze” ediția internațională celei publicate în SUA, care nu mai difuzează caricaturi politice de mai mulți ani.

Decizia va fi pusă în aplicare de la 1 iulie.

În luna aprilie, în ediția internațională a The New York Times a fost publicată o caricatură cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele american Donald Trump, care stârnit indignarea comunității evreiești. Premierul israelian a fost reprezentat sub forma unui câine ghid, purtând un colier cu steaua lui David și ținut în lesă de președintele american, orb, purtând o kippa, acoperământ pentru cap purtat de evrei.

Ulterior, reprezentanții cotidianului și-au prezentat scuzele, dar controversele nu s-au stins.

Șeful publicației, A.G. Sulzberger, a decis să deschidă o procedură disciplinară în cazul directorului ediției internaționale, care a ales caricatura artistului Antonio Moreira Antunes. Totodată, acesta a decis să nu mai folosească desene umoristice propuse de o companie străină, așa cum a fost cazul caricaturii controversate.

Comentarii

Laurențiu Mihu
Laurențiu Mihu are o experiență de 14 ani în presa centrală. A început în 2005 la Evenimentul zilei, unde a fost reporter special și apoi coordonator al secției Investigații. În perioada 2008-2015 a activat la România liberă, unde a fost redactor-șef adjunct. Din decembrie 2015 până în februarie 2019 a fost redactor-șef adjunct la site-ul Digi24.ro. A mai colaborat cu G4Media.ro, iar în prezent coordonează site-ul revistei Reporter Global, partener exclusiv The Economist în România. Laurențiu a acoperit preponderent teme de politică internă și externă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele