Politico: Kovesi va lupta până la capăt pentru șefia Parchetului European

1 minut de lectură

Laura Codruța Kovesi se află în centrul unei lupte pentru putere între Parlamentul European, care o susține pentru funcția de procuror general al Uniunii Europene, și Consiliul UE, alcătuit din guvernele stalelor membre, care susține candidatura francezului Jean-François Bohnert. Într-un interviu acordat politico.eu, Kovesi a dat asigurări că nu renunță la luptă.

În calitate de procuror general al Uniunii Europene, Koveși ar avea sarcina de a investiga infracțiuni legate de bugetul Uniunii Europene, precum cele de fraudă, corupție și spălare de bani.

Este incredibil modul cum Guvernul propriei țări încearcă să-i saboteze șansele, acuzând-o de faptul că ar fi participat la acțiuni de eliminare a unor persoane de pe scena politică, notează politico.eu.

Întrebată dacă s-a gândit vreodată să renunțe la cursa pentru șefia Parchetului European, Kovesi a dat asigurări că este pregătită să lupte până la capăt.

„Atât timp cât procedura nu este finalizată, am o șansă să primesc această funcție și voi lupta până la capăt pentru șansa mea… până în ultima secundă“, a spus ea.

Întrebată ce va face dacă nu va primi șefia Parchetului European, Koveși a răspuns: „Întotdeauna există un plan B. Întotdeauna îmi fac planuri. Însă acum planul meu este să lupt pentru această candidatură“.

Articolul integral

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele