Senatorii au respins moțiunea simplă prin care opoziția cerea demisia lui Meleșcanu

58
1 minut de lectură

Senatul a repins, în plenul de marți, moțiunea simplă prin care partidele de opoziție au cerut demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de ministru de Externe, din cauza problemelor votului în Diaspora la alegerile europarlamentare, relatează Mediafax.

Senatorii au respins moțiunea simplă cu 37 de voturi pentru adoptarea moțiunii și 69 de voturi împotrivă. Votul a fost secret, electronic.

Anterior votului, UDMR a anunțat că sprijină moțiunea simplă.

„Încă din 2016, USR s-a opus numirii domnului Meleșcanu în fotoliul de ministru al afacerilor externe. Aveam motive temeinice să ne îndoim încă de pe atunci de modul în care dumnealui va fi știut să ghideze ministerul într-o perioadă atât de bogată în evenimente și importantă pentru România și pentru Uniunea Europeană. (…) Este evident că ați dorit limitarea numărului de persoane care să poată vota pe 26 mai în secțiile din străinătate. Ați încălcat un drept constituțional fundamental al cetățenilor acestui stat. În numele democrației republicii noastre, vă cerem să vă dați demisia pentru restricționarea dreptului de vot al cetățenilor“, arată textul moțiunii simple, semnată de PNL și USR, la adresa ministrului de Externe.

USR și PNL au susținut că ministrul a decis să ignore nevoia de mobilizare a resursei umane în secțiile de votare, în urma experienței alegerilor din 2014 și 2016.

Senatorii au mai reclamat în textul moțiunii și numărul insuficient de buletine de vot la unele secții din afară și lipsa urnelor de vot suplimentare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele