Deficit de spații de cazare în Capitala Culturală Europeană 2021

10
2 minute de lectură

Principalele probleme ale Timișoarei în perspectiva faptului că municipiul va fi în 2021 Capitala Culturală European sunt locurile de parcare pentru autocare, iluminatul stradal şi spaţiile de cazare.

„Este un deficit de locuri de cazare şi de aceea ne mobilizăm să creăm noi spaţii de primire a turiştilor. Ni se vor alătura nume mari din industria ospitalităţii în Timişoara, dar avem nevoie de sprijinul autorităţilor şi al colegilor noştri pentru promovare şi pentru atragerea turiştilor. Trebuie să ne organizăm şi să rezolvăm problemele. Trebuie să ne pregătim de acum şi să culegem roadele în anul 2021, dar şi după aceea”, a declarat reprezentanta Horetim, Corina Macri, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Timișoara, în organizarea Asociaţiei Timişoara 2021.

În momentul de faţă, numărul locurilor de cazare din Timişoara şi împrejurimi este de aproape 90.000, incluzând aici şi spaţiile din campusurile universitare şi şcolare.

Pentru reuşita proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 ar fi nevoie de un acord interministerial, cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării şi cu Ministerul Culturii.

„Suntem în urmă cu proiectul şi de aceea trebuie să insistăm să recuperăm din timpul pierdut. (…). Pentru dezvoltarea viitoare a oraşului ne-ar trebui în afară de hotelurile care sunt acum în discuţie (patru lanţuri hoteliere) alte încă vreo patru, inclusiv pentru Timişoara turistică de după anul 2021. Rezolvarea ar fi ca un investitor român sau străin să identifice o clădire sau două care se pretează foarte bine pentru activitatea de hotel şi să o pună în valoare, în acest sens”, declara în cadrul aceluiași eveniment și fostul director al Biroului de promovare a turismului din România la Viena, expertul timişorean în turism Simion Giurca.

De asemenea, până în 2021 municipalitatea va trebui să găsească rezolvare și pentru problemele locurilor de parcare pentru autocare și ale iluminatului stradal.

Estimările arată că proiectul va atrage în Timișoara în jur de un milion de turişti, pe parcursul întregului an 2021.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele