Democrații preiau controlul în camera inferioară a Congresului american

41
1 minut de lectură

Partidul Democrat din Statele Unite a preluat controlul asupra Camerei Reprezentanților din Congres după alegerile intermediare de marți.

Este pentru prima oară în ultimii opt ani când democrații obțin majoritatea în camera inferioară a parlamentului american.

În schimb, republicanii și-au întărit controlul asupra Senatului, camera superioară a Congresului. Dar dacă la Camera Reprezentaților au fost puse în joc toate locurile, în Senat numai o parte a acestora au fost votate.

Rezultatul alegerilor mid-term, cum sunt ele denumite în SUA, reprezintă o lovitură pentru președintele republican Donald Trump.

BBC comentează că democrații au reușit să convertească electoral rezistența liberală anti-Trump și că ei vor putea lansa acum mai multe investigații împotriva administrației Trump, de exemplu în privința afacerilor familiei Trump, returnărilor de taxe și conflictului de interese.

Democrații se pot opune acum cu mai multă eficiență unor planuri legislative, cum ar fi constuirea unui zid de-a lungul graniței cu Mexic.

Observatorii au mai notat că la aceste alegeri mid-term, femeile au participat în număr record.

La 29 de ani, democrata Alexandria Ocasio-Cortez se pare că va deveni cea mai tânără membră din istoria Congresului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele