Deputat USR solicită CNCD sancționarea Liei Olguța Vasilescu pentru afirmația despre Klaus Iohannis

34
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Președintele Comisiei de egalitate de șanse între femei și bărbați a Camerei Deputaților, Cristina Iurișniți (USR), a cerut luni Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sancționarea Olguței Vasilescu pentru afirmația potrivit căreia Klaus Iohannis „se vede şef de lagăr de concentrare“.

„Deputatul USR arată, în adresa către CNCD, că în cadrul unei emisiuni televizate pe postul Antena 3, deputata social-democrată, Olguța Vasilescu, a afirmat cu privire la șeful statului următoarele: «Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare». Această afirmație a venit în contextul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Bistrița. Insinuările făcute de doamna Olguța Vasilescu fac parte din discursul public asumat de Partidul Social Democrat cu privire la etnia Președintelui României, menite să instige la ură, intoleranță și discriminare“, se arată într-un comunicat al USR.

Președintele Comisiei de egalitate de șanse între femei și bărbați a Camerei Deputaților solicită Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării:

1. „Constatarea faptelor de natură contravențională, a vinovăției doamnei Olguța Vasilescu și sancționarea acesteia“;

2. „Obligarea doamnei Olguța Vasilescu să transmită scuze publice atât Președintelui României, cât și comunităților etnice care au fost profund lezate de afirmațiile iresponsabile ale doamnei Olguța Vasilescu“;

3. „Comunicarea modului de soluționare a prezentei petiții.“, transmite deputatul USR Cristina Iurișniți în sesizarea către CNCD.

Afirmația Liei Olguța Vasilescu vine în contextul în care șeful statului a spus în mai multe rânduri că e în război cu PSD.

Ulterior, Olguța Vasilescu a anunțat că își cere scuze public, în cazul în care cineva a înțeles altceva prin afirmația pe care a făcut-o despre Klaus Iohannis. Șeful de campanie al PSD a precizat că nu a vrut să lezeze sentimentele comunității evreiești, care a fost cea mai afectată de ororile naziste.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele