Deutsche Bank a raportat pierderi de 5,3 miliarde de euro în 2019

28
1 minut de lectură

Gigantul bancar Deutsche Bank a anunţat joi o pierdere netă de 5,3 miliarde euro pentru anul 2019, în contextul în care banca trece printr-un proces masiv de transformare – ale cărui costuri banca le-a absorbit deja în proporţie de 70%, potrivit CNBC, preluat de Mediafax.

Analiştii se aşteptau la o pierdere netă de 5,1 miliarde de euro pentru întreg anul 2019, în timp ce pierderile din trimestrul patru 2019 s-au situat la 1,5 miliarde euro, peste aşteptările analiştilor, de 1 miliard euro.

Creditorul german a anunţat în luna iulie că va renunţa la operaţiunile globale de tranzacţionare cu acţiuni şi că va reduce dimensiunea diviziei sale de investiţii, ceea ce s-a tradus atunci în eliminarea a 18.000 locuri de muncă. Procesul de transformare ar trebui să reducă baza de costuri cu 20% până în 2022.

Directorul financiar al Deutsche Bank, James von Moltke, a declarat că banca germană s-a bucurat în trimestrul patru de primele rezultate vizibile ale procesului de restructurare.

„A fost mulţumitor să vedem cum clienţii se întorc la franciză. Veniturile braţului de investiţii au crescut cu 22% de la an la an, excepţie făcând anumite segmente, ceea ce demonstrează abilitatea noastră de a participa la condiţiile generale ale pieţei în trimestrul patru“, a spus James von Moltke. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele