DIICOT: Oase găsite în gropile din curtea lui Dincă. Agrafe, nasturi și cercei, în liziera pădurii

298
2 minute de lectură
Police officers escort Gheorghe Dinca, the suspect in the case of rape and murder of a 15 year-old girl, to his home in Caracal, southern Romania, for further investigations, Saturday, July 27, 2019. Thousands of people took part Saturday evening in Bucharest in a march protesting the handling of the case, blaming Romanian officials for negligence, incompetence and a lack of empathy. (AP Photo/Bogdan Danescu)

Felix Bănilă a anunțat că au fost trimise INML să analizeze, pe lângă oasele găsite în pădurea din Caracal, și mai multe materiale textile și fragmente osoase, dar și nasturi, capse, agrafe de păr și un cercel. Șeful DIICOT a mai spus că într-o groapă săpată în curtea lui Dincă au fost găsite oase, informează Mediafax.

„În curtea inculpatului au mai fost descoperite și alte fragmente osoase într-o groapă săpată în pământ, a căror expertizare genetică au fost de indată dispusă de specialiștii INM prin ordonanța de 7 august”, a declarat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Potrivit procurorului-șef, tot în data de 7 august, specialiștilor din Instutul Național de Criminalistică li s-a cerut stabilirea profilului genetic a unei persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă.

„Și compararea profilului genetic determinat al acestuia și a profulului genetic al inculpatului (Dincă, n..r) și victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de păr a urmelor de contact și a mai multor obiecte purtătoare de urme ridicate din autoturismul și casa inculpatului”, mai subliniază sursa citată.

Felix Bănilă a mai anunțat că la finele lunii august, specialiștilor și s-au cerut alte analize: „Au fost dispuse noi expertize genetice la INML cu privire la fragmentele osoase și textile carbonizate, respectiv fragmente metalice, nasturi, capse, cleme, agrafe de păr, fermoare și un cercel descoperite în zona de lizieră și rezultate în urma cernerii cenușei de pe marginea drumului național”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele