Diplomaţi din mai multe ţări, inclusiv din România, au părăsit Coreea de Nord după carantină

50
2 minute de lectură

Diplomaţi din mai multe ţări, inclusiv din România, au primit permisiunea de a părăsi Coreea de Nord, după câteva săptămâni de carantină, şi au ajuns luni în oraşul rus Vladivostok, anunţă Ambasada Rusiei de la Phenian.

Aproximativ 80 de străini, majoritatea diplomaţi, care au fost în carantină de câteva săptămâni în Phenian din cauza coronavirusului, au părăsit luni dimineaţă Coreea de Nord cu un avion al companiei Air Koryo. Aeronava a aterizat în oraşul rus Vladivostok, relatează site-ul NK News, citat de BBC.

La bord s-au aflat diplomaţi din Rusia, Germania, Franţa, Elveţia, Polonia, România, Mongolia şi Egipt, anunţă Ambasada rusă din Phenian.

„Pe 9 martie, un avion al companiei Air Koryo a efectuat o cursă de la Phenian la Vladivostok, acesta fiind primul zbor după data de 31 ianuarie. La bordul aeronavei au fost 80 de pasageri, inclusiv 13 funcţionari ruşi şi rude ale acestora. Echipa internaţională de la bordul avionului Tu-204 include personalul misiunilor diplomatice ale Germaniei, Franţei şi Elveţiei, care şi-au suspendat activităţile în Phenian, precum şi diplomaţi polonezi, români, mongoli, egipteni şi rude ale acestora”, a transmis Ambasada Rusiei din Phenian.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele