Anisie: 4 elevi diagnosticați cu virusul Covid-19. Nu există motiv pentru închiderea școlilor

269
2 minute de lectură
Sursa Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus, luni, că patru elevi au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar doi deja s-au vindecat.

„Fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus ministrul.

Ea a adăugat că nu există un motiv pentru închiderea școlilor, iar profesorii, elevii și părinții nu trebuie să intre în panică.

„Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus Monica Anisie, la Antena 3.

Acesta susține că va avea o discuție cu reprezentanții inspectoratelor județene pentru a se asigura că sunt luate măsuri de prevenție în școli.

„În această dimineață (luni dimineața- nr.r) am o videoconferință cu inspectorii școlari generali tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu și a mă asigura că în fiecare unitate de învățământ există săpun, dezinfectant, adică măsurile de prevenție să fie luate, pentru că până la urmă, chiar dacă închidem astăzi școlile, copiii tot vor circulă prin oraș, deci, nu pot stă închiși în casă. Noi, ca sistem de educație, trebuie să ii educăm și în spiritul prevenției, să ii asigurăm pe părinți că le spunem copiilor cum anume trebuie să se ferească de o astfel de situație în care s-ar putea îmbolnăvi”, a mai spus ministrul Educației.

Consiliul Elevilor a cerut, luni, Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele