Discuții la Bruxelles pentru înghețarea prețurilor la energie

Guvernul polonez este departe de a ajunge la un compromis cu Comisia Europeană în legătură cu planificata înghețare a prețului energiei, au declarat pentru cotidianul Dziennik Gazeta Prawna surse din cadrul Direcției Generale pentru Energie.

37
1 minut de lectură

Bruxelles-ul nu poate accepta plafonarea propusă a prețurilor pentru toți consumatorii de energie electrică, au declarat sursele intervievate. Prin urmare, guvernul ar putea exclude IMM-urile din prevederile legii care ar urma să prevadă înghețarea prețurilor la energie, deoarece este foarte probabil că acestea vor fi calificate drept ajutoare de stat nepermise de către Comisia Europeană.

Ministerul Afacerilor și Tehnologiei ar putea prelua însă de la Ministerul Energiei, promovarea respectivelor prevederi, în cadrul unui proiect de lege privind revizuirea legislației și le-ar putea include într-un alt proiect de lege prin care se dorește acordarea de compensații pentru companiile energo-intensive.

Se spune că ministrul Afacerilor și Tehnologiei, Jadwiga Emilewicz, a primit undă verde de la liderul partidului de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, pentru a elabora noul proiect de lege și a pregătit planul de modificare a legislației în sensul arătat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele