Discuțiile privind acordul de Brexit se află în impas

22
Theresa May
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Discuțiile Marii Britanii cu Uniunea Europeană privind schimbarea acordului de Brexit se află în impas iar premierul britanic, Theresa May (foto), nu intenționează să efectueze astăzi o vizită la Bruxelles, a declarat o sursă din Guvern, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, care a dat declarații sub condiții de anonimitate, discuțiile nu avansează.

Theresa May va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până la 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, la 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord.

Uniunea Europeană ar avea disponibilitatea de a aproba o amânare scurtă a ieşirii Marii Britanii din spațiul comunitar, dacă Guvernul de la Londra va cere acest lucru, au transmis unii oficiali europeni.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană la 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele